In ape adanci de Paula Hawkins

In ape adanci de Paula Hawkins

Astazi suntem bucurosi sa va vorbim despre o alta carte a faimoasei autoare Paula Hawkins. A, stati, nu stiti cine e aceasta doamna? Este autoarea bestsellerului international pe nume Fata din tren.

“Te întrebi dacă În ape adânci poate fi la fel de bun ca Fata din tren? E și mai bun. O capodoperă.” – Clare Mackintosh, autoarea bestsellerului Te las să pleci. Aceste cuvinte, venite din partea lui Mackintosh sunt de ajuns pentru a va face o parere despre calitatea acestui roman. Asadar, aveti deja doua “vorbe bune” pentru acest nou roman. Pe deoparte, aveti Fata din tren, roman atat de bun si de bine primit de public incat s-a turnat si un film dupa acesta si recenzia lui Clare Mackintosh, care cu siguranta ca nu ar arunca cu cuvinte de lauda doar asa…sa se afle in treaba.

PUBLICITATE

Romanul este unul misterios. E genul acela de roman pe care nu poti sa-l lasi din mana, oricat de mult ai incerca. Nu mai poti dormi noaptea, nu te mai poti concentra la absolut niciun fel de activitate din viata de zi cu zi pana nu afli sfarsitul romanului. Pana nu vezi cine, ce si de ce.

In ape adanci de Paula Hawkins, un copil are parte de un sfarsit mai putin placut. Nel Abbott isi gaseste sfarsitul in apele raului, iar sora sa, Jules are remuscari. De ce? Pentru ca i-a ignorat strigatele de ajutor. In loc sa se duca si sa o ajute, ea a stat pur si simplu. Jules are si o supozitie. Ea este de parere ca nu a fost un simplu accident. Se pare c-a fost ceva premeditat, cel putin in conceptia surorii victimei. Insa, are ea dreptate? Sau nu? Evident, nu va putem raspunde noi la aceste intrebi. Trebuie sa cititi romanul sa va dati seama. Doar nu vreti sa va rapim placerea lecturii, nu-i asa? Aceasta placere de a afla pe cont propriu cum au stat lucrurile in anumite romane nu e de ignorat.

In ape adanci de Paula Hawkins se ascund secrete. Si nu unele cat niste pestisori amarati dintr-un simplu avariu, uitat pe vreun birou. Nu! Aici e vorba de nise secretele la fel de mari ca niste balene dintr-un ocean. Uneori, pana si cele mai linistite ape pot ascunde lucruri pe care nu ai vrea sa le vezi, lucruri de care nu ai vrea sa auzi, dar lucruri pe care, inevitabil, le simti. Stiti senzatia aceea de suflu in ceafa? Atunci cand pur si simplu, ai impresia ca cineva e in spatele tau si respiratia sa iti ajunge la ceafa. Dar, cand te intorci, sa vezi cine si de ce face asta, nu gasesti pe nimeni. Insa, corpul tau simte ca e de fapt cineva acolo. Ceva de genul se petrece si aici, in acest roman. Apa, atat de linistita in aparenta, ascunde niste tulburari uitate de demult. Si tulburarile acestea vor sa vina la suprafata.

Haideti sa vedem ce se spune in descrierea oficiala a cartii:

„Fiindcă așa începe: cu înotul vrăjitoarelor – proba de apă.” Da, in caz ca nu stiati, demult, parca in Evul Mediu, exista mania asta a vrajitoarelor. Si, cum ele erau in aparenta tot oameni, neavand niciun fel de semn distinctiv ce i-ar putea ajuta pe ceilalti sa le deosebeasca, altul era testul. Altfel isi dadeau satenii daca persoana din fata lor daca este sau nu vrajitoare. Daca era vrajitoare, se spune ca se ineca.  Asa, sa revenim la descrierea din In ape adanci de Paula Hawkins:

 “Acolo, la bulboana mea, în acel liniștit colț de paradis aflat la mai puțin de o milă de unde sunt în clipa asta, aici le aduceau, le legau și le aruncau în râu, ca să se scufunde sau să înoate.”
Aceste practici erau de o brutalitate rara.

“Se spune că femeile au lăsat ceva din ele în apă, se spune că apa păstrează ceva din puterile lor, fiindcă de atunci, le-a atras spre țărmurile sale pe cele fără noroc, pe cele disperate, pe nefericite, pe rătăcite. Vin aici ca să înoate cu surorile lor.”​

Suna destul de ambiguu…Ce au putut sa lase in urma aceste vrajitoare? Puterile lor? Blesteme? Cine se avanta in adancul acestor ape le va descoperi puterea si va deveni asemeni lor? Sunt atatea intrebari fara raspuns.

Dupa ce ai citit toate acestea, care sunt in linii mari subiectele romanului, ai curaj sa te avanti In ape adanci de Paula Hawkins? Atunci apasa pe butonul Vezi detalii de mai sus si afla totul despre aceasta carte incredibila.

One Reply to “In ape adanci de Paula Hawkins”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *